Ses deneyiminde son nokta: Hifilife dünyası

Ankara’da Panora AVM, Bodrum Yalıkavak Marina, İstinyePark İzmir AVM, İstinyePark İstanbul AVM’de yeni mağazalarının yanında, Kanyon AVM’deki mevcut mekanında yeni bir konseptle Türkiye’nin ilk Focal Powered by Naim mağazasını açan Hifilife, bu yeni deneyim mağazasında ses tutkunlarını denemeye çağırıyor. Hifilife markasının kurucusu Burçin Bircanoğlu ise bize bu kapsamlı dünyayı anlatıyor.

Hifilife Deneyim Mağazaları

Hifilife markası, premium ev sinema sistemleri, aktif ve pasif hoparlörler, hifi hoparlörler, hifi kulaklıklar, bluetooth kulaklıklar, taşınabilir hoparlörler, amfiler ve soundbarlar gibi geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.

Maison Française: Hifilife, 2023 yılında yeni mağazalarıyla hızla büyümeye devam ediyor. Bu hızlı atılımın hikayesi nedir?

Burçin Bircanoğlu: Müziksever her bireyin evinde kaliteli bir stereo sisteminin olması gerektiğine inanıyoruz. Mono müzik dinleme döneminin artık geride bırakılması gerektiğini ve stereo sesin gerçekten büyük bir fark yarattığını düşünüyoruz. Her bütçeye uygun, keyifli sistemler bulunmakta. Biz, 2007 yılından bu yana tam 9 kez Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji firmaları listesine girdik. Hızlı büyüme bizim DNA’mızda var. Boş bir alanda kaliteli işler ortaya çıkardığımızda, tüketicinin de karşılığını görüyoruz. Mağazalarımızda sunduğumuz markaların ürünleri ve benzerleri, mağazalarımızı açmadan önce de vardı ancak sadece kataloglarda ve internet sitelerinde. Dokunmanın ve denemenin imkânı yoktu. Biz bunları mümkün kıldık.

Ankara’da Panora AVM, Bodrum Yalıkavak Marina, İstinyePark İzmir AVM ve İstinyePark İstanbul AVM içinde yeni Hifilife mağazaları açılmış. Diğer yandan Kanyon’daki mevcut mağaza genişletilip yeniden tasarlanarak Türkiye’nin ilk Focal powered by Naim mağazası da açılmış.

MF: Mağazaların her biri aynı zamanda birer deneyim merkezi olarak tasarlanmış. Bu mağaza kurgusunu sizden dinleyebilir miyiz?

B. Bircanoğlu: Hifilife olarak mağazalarımızı bir tür tematik park gibi değerlendiriyoruz. Her zevke ve ihtiyaca yönelik farklı deneyimler yaşayabileceğiniz deneyim alanları bulunuyor. Tüm ürünlerimizin ortak paydası, yüksek kalitede ses vermeleridir. Ürünlerimizi dört temel kategoride sergiliyoruz: İlki “On the Go” kategorisinde, hareket halindeyken kullandığımız ürünler bulunuyor. Bu kategori genellikle kulaklıklar ve taşınabilir hoparlörleri içeriyor. İkincisi “Flexible” yani kullanım alanı esnek olan ürünler kategorisi, yerini değiştirebildiğimiz ve evin dekorunun bir parçası olan, genellikle fişe takarak çalışan ürünleri içeriyor. Üçüncüsü “Staged” kategorisinde, evde bir müzik sahnesi oluşturan hoparlör ve televizyon sistemleri, özel kulaklık amplifikatörü ve bağlı hifi kulaklıklar bulunuyor. Bu sistemler genellikle evde belirli bir yerde sabit olarak kullanılıyor.

Son olarak, “Custom” yani kişiye özel mimari proje ses sistemleri kategorimiz var. Bu sistemler genellikle evin inşaat ya da renovasyon projeleri aşamasında, mimarın ve ev sahibinin bizlerle birlikte ortak çalışması sonucu oluşuyor. Çoğu zaman, bu sistemler akıllı ev sistemleriyle entegre olarak çalışıyor.

MF: Mağazaların tasarımı yapılırken ses deneyimiyle
ilişkilendirilebilecek hangi detaylar üzerinde duruldu?


B. Bircanoğlu: Hifilife olarak, mağaza deneyimimizi üreticilerimizin deneyimlerine teslim ettik. B&O, mağazacılık konusunda çok deneyimli bir üretici ve B&O alanımızı kendileri tasarladı. Focal alanlarımız da Focal tarafından tasarlandı. Sennheiser, KEF, Klipsch alanlarının tasarımları ise, mağazalarımızın inşaat süreçlerini de üstlenen Malkoç ekibi tarafından şekillendirildi. Ürünlerimizi, yaşam alanınızda nasıl bulunacaklarsa o şekilde sunmaya özen gösteriyoruz. Çok özel akustik olarak çalışılmış bir oda, evlerimizde çok mümkün olmuyor. Müşterilerimize bir ses sistemini akustik olarak hatasız bir yerde deneyimlettikten sonra evlerinde hayal kırıklığı yaşamalarını istemiyoruz. Bu yüzden dekorasyonumuz tamamen ev ortamını yansıtıyor.

MF: Hifilife bünyesinde farklı dünya markalarını da barındırıyor. Bu markalar hangileri ve nasıl bir skala oluşturuyorlar?

B. Bircanoğlu: Danimarkalı Bang&Olufsen’ın zarif tasarımlı ve üstün ses kalitesine sahip ürünleri, sesin estetikle buluştuğu mükemmel bir örnek. Fransız Focal’ın olağanüstü akustik detaylara sahip hoparlörleri ise müzikseverleri adeta sesin içinde yaşatan bir deneyim sunuyor. Alman Sennheiser’ın yenilikçi kulaklık teknolojileri, sesin tüm nüanslarını kulağınıza getiriyor. Amerikalı Klipsch’in dinamik ses performansına sahip ses sistemleri ise evinizi bir konser salonuna dönüştürüyor. İngiliz Kef ve Naim’in yüksek kaliteli hifi sistemleri ve özgün tasarım anlayışı ise müzik zevkini en üst seviyeye taşıyor.

Mağazamızda arama yapın.

Sık aranan